Conferinta de Psihoterapie – Craiova

“Aspecte clinice in terapia sandplay. Simbolul si metafora ca factori esentiali in procesul de vindecare.”

Marina Ionescu – Sandplay Terapeut Certificat, Teaching Membru ISST, Psihoterapeut autonom

Marinela Matei – Psiholog Clinician Principal, Psihoterapeut

“Dora Kalff spunea ca terapia Sandplay (Terapia prin jocul cu nisip) ofera “spatiul liber si protejat” (Kalff, 2003) in care psihicul clientului se poate manifesta. Ladita cu nisip ofera “un spatiu fizic definit, in paralel cu un spatiu emotional” (Loue, 2018). Terapeutul ofera libertatea, spatiul, protectia si empatia, necesare in activarea si sustinerea procesului de vindecare si individuatie al clientului. 

In acest workshop vom arata, prin intermediul materialului clinic, cum terapia sandplay poate fi folosita in siguranta si aduce beneficii in lucrul cu clientii care prezinta elemente psihotice, dispozitie depresive si maniacale, anxietate, etc.

De asemeni, participantii vor avea oportunitatea sa intre in contact cu rolul si numeroasele valente pe care simbolul si metafora le manifesta in procesul terapeutic. Imaginile cu laditele clientilor vor surprinde diferite semnificatii pe care le poate avea un simbol in procesul sandplay. Vom explora impreuna aceste aspecte din perspectiva culturala, mitologica si a povestilor.”

Workshopul face parte din Conferinta de Psihoterapie Craiova

Inscrierile pe site la sectiunea Evenimente

https://www.centruldepsihoterapie.ro/…/reintegrarea…/

#conferintapsihoterapie #conferintacraiova